A szövetkezetről

A Kikerics Gyümölcsfeldolgozó Szolgáltató Szociális Szövetkezetünk 2017. február 9-én alakult 10 alapító taggal.

Szövetkezetünkben olyan személyek látják el a gyümölcsfeldolgozói és gyümölcskertészeti munkákat, akik több évtizedes gazdálkodási tapasztalattal rendelkeznek. A továbbiakban szeretnénk foglalkozni az általunk vásárolt telephely felújításával, közüzemi fejlesztésekkel a telephelyen, illetve HACCP rendszer kiépítésével.

gyümölcsfeldolgozás

Ezen belül elsősorban pasztörizált üdítők lepalackozásával és értékesítésével foglalkozunk.

bérmunka szolgáltatás

Gyümölcskertészeti bérmunka szolgáltatás nyújtása

termékek készítése

Prémium kézműves élelmiszer termékek készítése

A gyümölcsök feldolgozása

A gyümölcsök feldolgozása egy hosszabb folyamatot vesz igénybe.

A gyümölcsök műanyag ládákban érkeznek hozzánk a villányi telephelyünkre, ahol a gyümölcsök mosása és tisztítása történik először. Ezután feldolgozzuk a gyümölcsöket, különböző fajták különböző feldolgozási technológiát igényelnek. Az alma a gyümölcsdarálón folytatja útját, a meggy, szilva, barack és cseresznye  a magozógépeken megy keresztül, a szőlő pedig a gyümölcsprésen.

Az így kinyert rostos gyümölcsöket magasnyomású, 40 bar-os, présen nyomjuk ki, és így megkapjuk a gyümölcsmustot. Az így kinyert gyümölcsmustot 38 fokon pasztörizáljuk majd azonnal töltjük 0,25 literes üveg palackokba melyeket koronazárral zárunk le.

 

 A 0,25 literes kiszerelésnek köszönhetően csak gasztronómiai értékesítés a célunk, így kisüzemi kézműves prémium termék lesz a gyümölcslevekből.

Viszonteladó helyek

Saját termékeink száma

Eladott db

Gyümölcstartalom

Gyümölcskertészeti munkák

Gyümölcskertészeti munkák tekintetében elvégezzük a metszést, kézi gyomirtást, kerítés karbantartását és a kézi szedést. A metszés december és február között történik a gyümölcsfákon, majd amikor az idő melegebbé válik, márciustól májusig, a következő lépés a kézi permetezés, gyomirtás és kerítés karbantartása. Végül, de nem utolsó sorban júniustól októberig történik a gyümölcsök feldolgozása és a gyümölcslé gyártása. Novemberben pedig üzemi karbantartási munkálatok következnek.

Szeretne saját gyümölcslevet?

Szövetkezetünk saját termékeinek előállítása és értékesítése mellett bérmunkát is vállal. Akik szeretnék a saját gyümölcseiket, esetleg zöldségeiket feldolgoztatni, azok számára, a hozott anyagból elkészítjük a gyümölcs- és zöldségleveket.

A Kikerics védjeggyel ellátott saját termékek értékesítést pincészetekben, csokoládé és borkóstolókon, szállás és vendéglátóhelyeken egyéb kiskereskedelmi egységekben térségi turisztikai desztinációkban (Harkányi Gyógyfürdő, Siklósi fürdő) és rendezvényeken kívánjuk megvalósítani.